Татра-Юг підписало договір на поставку 15 трамвайних вагонів в Александрію (Єгипет)

Татра-Юг підписало договір на поставку 15 трамвайних вагонів в Александрію (Єгипет)

IMG_5548

На початку 2017 року тендерним комітетом Управління Пасажирського Транспорту Александрії було прийнято рішення видати акцепт на виробництво 15 зчленованих трамвайних вагонів українській компанії “Татра-Юг”. Цьому передував тривалий тендерний процес, в тому числі відвідування спеціальною єгипетською комісією виробничих площ і інспекція трамвайних вагонів Татра-Юг. В результаті, якість і надійність продукції зіграли ключову роль.

Так, український виробник з 24-х річним досвідом виробництва трамвайних вагонів на найбільшому заводі Південмаш обійшов таких конкурентів як Stadler (Швейцарія), CRRC Corporation (Китай) та інших масштабних виробників з Європи та Азії, отримавши замовлення оновити рухомий склад найстарішої трамвайної системи в Африці і однієї з найстаріших у світі. Проект побудований так, що нові сучасні трамвайні вагони зможуть їздити по вулицях Александрії вже в найближчому майбутньому. Пропонований вагон буде виконаний згідно з усіма вимогами Управління Транспорту Александрії і з урахуванням нових технологій для забезпечення роботи в важких умовах експлуатації, в тому числі і кліматичних. Проект є унікальним не тільки в технічному плані, це перше замовлення в країнах Африки такого масштабу в українського виробника трамвайних вагонів. Він забезпечить роботою близько 250 українських підприємств, задіяних у виробничому процесі, поліпшить імідж України, не тільки як експортера сировини, а й як промислової держави.

Урочисте підписання контракту відбулося 6 лютого 2017 року Александрії в присутності губернатора Александрії Реда Фархата і посла України в Арабській Республіці Єгипет Геннадія Латія.

«Даний контракт з Александрією – це відправна точка для Татра-Юг в поширенні якісної української продукції в країни МЕNA регіону. Ми пишаємося якістю роботи наших вагонів і 95 відсотковою локалізацією виробництва в Україні, тому що це тисячі робочих місць і величезні відрахування до бюджетів усіх рівнів для пожвавлення економіки нашої країни. » – розповів генеральний директор компанії Анатолій Кердівара після підписання.